Laat mijn ervaring jouw inspiratie zijn

Gepubliceerd op 29 augustus 2023 om 15:01

Leef je nog? Jazeker! Ik voelde alleen geen behoefte om contact te maken… Althans, niet op de manier zoals ik dat hiervoor heb gedaan.

Het is al enige tijd stil vanuit mijn kant op mijn socials en blog. Naast dat ik deze zomer bijna 4 weken vrij heb genomen, heb ik al weken de behoefte om naar binnen te keren. Inspiratie om iets te delen ontbreekt en hoe meer ik vanuit mijn hoofd iets probeer te posten, hoe meer weerstand ik voel.

De kracht van het niets doen

Energetisch Therapeut Mirella Helder aan het genieten van rust en stilte aan zee

Waar kwam die weerstand toch vandaan? Waar was mijn inspiratie en motivatie gebleven om nieuwe content te maken? Hoe deel ik het nut van een coachsessie en hoe breng ik de voordelen van een Tafelopstelling of een Energetische Healing over? Hoe promoot ik mijzelf en mijn diensten op een manier die goed voelt voor  mij? Een manier waar ik mij helemaal achter voel staan? Hoe krijg ik weer plezier in het onderhouden van mijn socials, zonder dat het een moeten wordt? Om helderheid op al mijn vragen te krijgen, moest ik juist helemaal niets doen. Echt even helemaal niets plaatsen of promoten. In het niets, in mijn rust en stilte, ontstond ruimte en kreeg ik helderheid in de oorzaak van mijn weerstand. Ik dacht dat ik zoveel mogelijk de processen en ervaringen van mijn klanten moest delen, om de waarde en het nut van mijn werk over te brengen. Het delen van ervaringen, verhalen en de processen van klanten, geven een ander inspiratie en vertrouwen om ook de stap naar mij te zetten. Echter zijn zowel de coachsessies, als de Tafelopstellingen en de Energetische behandelingen persoonlijke, intieme processen en raken vaak kwetsbare thema’s. Ondanks dat ik altijd eerst toestemming vraag voordat ik iets deel, voel ik steeds meer dat het niet aan mij is het proces van een ander te delen ten behoeve van het promoten van mijn diensten. Daar zat mijn blokkade en mijn weerstand.

Ik wil inspireren en motiveren

Wat voelt wel goed voor mij om te delen? Content waarmee ik laat zien wie ik ben, waar ik voor sta en wat je kan verwachten wanneer je bij mij komt. Niet vanuit de ervaring of het proces van een ander, maar vanuit mijn eigen proces en ervaring. Hoe ga ik om met wat er in mijn praktijk en dagelijkse leven gebeurt, hoe zorg ik goed voor mezelf en maak ik keuzes die aansluiten op wat ik nodig heb en verlang. Ik wil verbinding maken op basis van wie ik ben en wat ik doe in plaats van op basis van wat een ander heeft gedaan of meegemaakt. Door eerlijk en oprechte content te schrijven en dus ook te laten zien wanneer het wat minder makkelijk gaat. Met het delen van mijn eigen ervaringen en proces, want ja mijn proces loopt ook gewoon nog steeds door, wil ik inspireren en motiveren zodat ook jij stappen naar de door jouw gewenste veranderingen kan zetten.

Ik ben niet meer de persoon die ik was voor mijn burn-out en daar ben ik blij om!

Zo kreeg ik laatst  een waardevolle vraag over wat ik het meest mis aan mijn leven voor mijn burn-out. Mijn eerste ingeving was, dat het vooral de mensen om mij heen zijn die iets missen. Zij missen de persoon die overal ja op zei. De persoon die niet van conflicten hield en dus meestal haar mening en gevoel voor zich hield en haar grenzen niet aangaf. De persoon die bij conflict de schuld op zich nam en haar excuses aanbood, ook al wist ze dat ze niet als enige verantwoordelijk was. Zij missen de persoon die past binnen het plaatje dat zij van haar hebben en die voldoet aan hun behoefte en verwachtingen. Een plaatje en verwachtingen die ik overigens zelf gecreëerd heb door proberen te voldoen aan de verwachtingen waarvan ik dacht dat ik eraan moest voldoen.

 

Zelf ben ik blij met de persoon die dankzij mijn burn-out ruimte heeft gekregen. Ik zeg nee, wanneer ik nee wil zeggen. Ik geef mijn grens aan en spreek me steeds meer uit. Ik luister naar mijn eigen behoefte en volg mijn gevoel. Ik herontdekte wat ík leuk en belangrijk vind en wat mijn normen en waarden zijn. Mijn zelfvertrouwen groeit met de dag en de mening en verwachtingen van anderen raakt steeds meer op de achtergrond. Daar waar ik voorheen altijd aanstond en doorging op ratio en wilskracht, vind ik nu rust door te vertrouwen op mijn gevoel en de kracht van stilte en het niets doen.

Het proces van verandering kan eng, eenzaam en verdrietig zijn

Mijn omgeving mist een versie van mij, die ik niet meer wil en kan zijn. Dat is niet altijd even makkelijk en soms zelfs verdrietig. Want het betekent soms dat vriendschappen stoppen. Ook al ontstaat er daardoor weer ruimte voor nieuwe mensen en vriendschappen die beter aansluiten bij wie ik nu ben en wil zijn. Het proces kan daardoor eng, eenzaam en verdrietig zijn. In het verleden zou het gevoel van eenzaamheid en verdriet me ervan hebben weerhouden voor mezelf te kiezen. Dan zou ik geneigd zijn mezelf toch weer naar het plaatje te voegen, waarvan ik dacht dat ik eraan moest voldoen. Tegenwoordig ben ik niet meer bang voor de eenzaamheid en het verdriet. Ik voel het, ik verwerk het en ik ga weer door. En dat geeft uiteindelijk zoveel rust en ruimte.

Geen eliminatie van ups-and-downs, wel meer voldoening en een makkelijker leven!

Ups-and-downs, moeilijke momenten en tegenslagen horen bij het leven. Hoeveel coaching, opstellingen, healingen of ontwikkelingen je ook doormaakt, dat zal altijd onderdeel van het leven zijn. Werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling met behulp van coaching, lichaams- en energiewerk, therapie en traumabehandeling zorgen ervoor dat ik nu beter in staat met die momenten om te gaan. Door beter voor mijzelf te zorgen, heb ik mijn veerkracht en energiehuishouding verbetert. Door de verbinding met mijn lijf, voel ik beter waar mijn grenzen liggen en sta ik meer in verbinding met mijn gevoel en intuïtie. Ik heb meer rust en ik ben beter in staat te genieten van de kleine dingen. Het leven voelt makkelijker en ik haal meer voldoening uit mijn dagen. En dat gun ik jou ook!

Wil jij ook in staat zijn betere keuzes voor jezelf te maken, of leren je grenzen te herkennen en aan te geven? Heb je behoefte aan meer voldoening in je leven of kan je wel wat meer ontspanning, rust en energie gebruiken? Laat een berichtje achter, dan vertel ik je vrijblijvend en met veel plezier hoe ik je daarbij kan helpen.

 

Liefs,

Mirella | Helder Kompas

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.