Van "denken te moeten" naar "voelen te willen"

Gepubliceerd op 16 maart 2023 om 17:35

Afgelopen zomer, maakte ik me druk of ik wel een week offline kon gaan tijdens mijn vakantie. Ik was net gestart als zelfstandig ondernemer en wilde het graag goed doen. Het ondernemerschap was nieuw voor mij en ik had eerlijk gezegd geen doordacht businessplan. Wel wilde ik heel graag slagen. Dat in combinatie met onzekerheid, deed mij vastklampen aan het volgen van Businesscoaches, Social Media experts en online marketeers. Want ja, zij zouden wel weten hoe het moet, toch? Het advies dat ik keer op keer voorbij zag komen was dan ook vooral consistent, consequent en frequent van je laten horen. Zorgen dat je vooruit en in bulken werkt, zodat je altijd iets te posten hebt, ook wanneer je geen inspiratie of motivatie hebt.

Hoe meer ik het gebaande pad van de experts volgde, hoe meer weerstand ik voelde om überhaupt iets te posten. Waar eerst de inspiratie soms als vanzelf leek te komen, viel er nu niets uit te persen.

Is het ontbreken van inspiratie en motivatie om iets te posten, niet gewoon óók een signaal van mijn innerlijke kompas? Wat wilde mijn weerstand mij vertellen?

logo Helder Kompas Coaching voor meer energie, plezier en geluk in je leven.

Durven te vóelen wat de bedoeling is, in plaats van het te denken

Waar ik mij afgelopen zomer nog druk maakte om 1 week offline te gaan, ben ik inmiddels al bijna 4 maanden niet actief op Social Media. Niet eens met een bewuste intentie, maar wel omdat mijn innerlijke kompas dat heel nadrukkelijk aangaf. Iedere keer wanneer ik wilde gaan zitten om te schrijven, blokkeerde ik volledig. Ik besloot te stoppen met de wil iets te moeten posten en erop te vertrouwen dat ik vanzelf wel zou voelen wat dan wel de bedoeling was.

Meer flow, energie, plezier en geluk dankzij

een Helder Kompas

Mijn gevoel, mijn intuïtie en de signalen van mijn lijf zijn al langere tijd een Helder Kompas voor mij. Wanneer ik volledig durf te vertrouwen op mijn innerlijke Kompas en keuzes maak in de richting die wordt aangegeven, ervaar ik steeds meer flow, energie en vooral plezier en geluk in mijn leven.

De uitdaging is te vertrouwen op mijn Kompas

De afgelopen maanden hebben in het teken gestaan van naar binnen keren en de connectie met mijzelf te versterken. Nog meer en beter voelen in welke richting mijn innerlijke kompas wijst en mijn keuzes daar op aanpassen. Meerdere keren werd ik uitgedaagd vertrouwen te hebben en mijn eigen innerlijke kompas te blijven volgen, hoe onlogisch de weg soms ook leek.

Geleidelijk aan en precies in, een voor mij, juist tempo groeiden het aantal klanten en opdrachten voor mij en heb ik de afgelopen maanden met veel plezier en energie mijn passie uitgevoerd. Naast het coachen op het vinden en volgen van een Helder Kompas, coach ik ook jong en oud met een Autisme Spectrum Stoornis en Trainees binnen hun traineesheep in het zorg en welzijn domein.

Ik maak keuzes die écht bij mij passen, ik heb

een Helder Kompas

Opdrachten en klanten neem ik alleen aan wanneer ik een ja voel en niet wanneer ik een ja dénk en een nee vóel. Door te luisteren naar de signalen, weet ik precies  welke keuzes het beste passen bij wat ík wil en waarbij ík mij het meest prettig voel. Ik heb een Helder Kompas en maak keuzes op basis van wat écht bij mij past.

Resoneren op dezelfde frequentie maakt verbinding mogelijk

Social Media is voor mij een uitlaatklep, een plek waar ik mijn eigen ervaring en de ervaring van mijn klanten deel. Een plek waar ik mij wil verbinden met gelijkgestemden. Een plek om van mij af te schrijven, tijd om even stil te staan en te vertragen. Schrijven omdat ik oprecht iets wil delen en niet omdat ik denk dat jij het wilt horen. Wanneer mijn teksten dan met jou resoneren, is dat omdat wij op dat moment op dezelfde frequentie zitten. En dát is waar de mogelijkheid ontstaat om met elkaar te verbinden.

Posten op Social Media doe ik op gevoel en op basis van mijn Kompas. Niet omdat ik dénk dat het moet, maar omdat ik vóel dat ik het wil!

Liefs,

 

Mirella | Helder Kompas

 

Meer weten? Lees hier mijn blog over hoe ik je coach op het creëren van jouw eigen Kompas!

Mirella Helder, Energetisch Coach Helder Kompas. Dansen op het strand. In flow, energiek en gelukkig dankzij een Helder Kompas.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.