Door bewust te zijn, voorkom je dat je geleefd wordt

Gepubliceerd op 4 juli 2022 om 10:47

#Vakantie! We kijken er vaak maanden naar uit en als het er is knipperen we 3x met onze ogen en dan is het al weer voorbij… Voor je het weet, zit je weer in de rat race van alledag, moet je weer van alles, wordt er weer van alles van je verwacht en word je meer geleefd dan dat je zélf aan het leven bent.

Helder Kompas, Coach/Counselor en Pedagoog in omgeving Haarlem. Coaching op het verkrijgen van inzicht in hoe jij vanuit jouw eigen kracht zelf de stappen naar de door jou gewenste veranderingen kan zetten. Zo creëer je een eigen Helder Kompas naar meer r

Afgelopen week ben ik einde van de dag  met mijn zoon naar een meer hier in de buurt gefietst. We hebben samen gezwommen en een zandkasteel gebouwd. Voor we naar huis gingen, nog even samen een ijsje in de zon gegeten. We zijn maar anderhalf uur weggeweest, maar doordat we samen zo aan het #genieten waren, voelde het alsof we een hele dag weg waren geweest. Het #bewust genieten maakt dat het meer voelde als een #vakantiedag, dan als een doordeweekse schooldag!

 

Toch ervaren de meeste mensen slechts een paar weken, of zelfs maar een paar dagen per jaar dit #vakantiegevoel. Wat maakt toch dat we onszelf alleen maar die paar weken of dagen per jaar dat vakantiegevoel #gunnen? Hoe kan het toch, dat het merendeel van ons na de vakantie, meteen wéér #verlangt naar vakantie?

 

Voor mij persoonlijk heeft dat te maken met een stukje #bewustzijn en bewust genieten van elke dag. Sinds mijn #burn-out, ruim 2 jaar geleden, ben ik mij ervan bewust hoe belangrijk het is om te #ontspannen. En, om niet alleen te ontspannen, maar daar ook bewust van te genieten. Even helemaal in het moment zakken. Juist dat bewustzijn, helpt je ontladen en #opladen, juist het bewust genieten van de (kleine) momenten die verborgen zitten in elke dag, zorgt er voor dat je veel meer vanuit #rust en #flow kan leven. Het voorkomt dat je wordt opgeslokt door de drukte en chaos van de dag, het voorkomt dat je geleefd wordt.

 

Zo neem ik dagelijks écht een momentje voor mezelf, door bewust te genieten van een simpel bakkie koffie, of even in mijn eentje lekker wandelen in de natuur en genieten van alles wat ik zie, of zelfs alleen maar even bewust de zonnestralen op mijn gezicht #voelen. Naast de bewuste momentjes voor mezelf, pak ik ook elke dag een moment met mijn zoon om #samen bewust te genieten. Zodat hij van jongs af aan leert om te ontspannen en te genieten.

 

Wil jij meer kunnen ontspannen en genieten? Wil jij jouw vakantiegevoel in jouw dagelijkse leven ontdekken? Kan jij wel een #HelderKompas gebruiken voor #richting naar meer rust, #energie en flow in jouw leven?

 

Ik vertel je met #liefde vrijblijvend over de mogelijkheden! Laat jouw gegevens achter, dan neem ik contact met je op.

 

Liefs,

Mirella | Helder Kompas

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.