Verander je perspectief en mogelijkheden worden zichtbaar

Gepubliceerd op 21 juni 2022 om 13:18

Het draait allemaal om perspectief en de mogelijkheden die spontaan zichtbaar kunnen worden, wanneer je in staat bent jouw perspectief te veranderen. Vanaf dit punt was de schoonheid van het kasteel achter muren nauwelijks zichtbaar, vanaf de andere kant was deze onmisbaar! Dat is precies wat een #Tafelopstelling voor jou zou kunnen doen!

Helder Kompas, Coach/Counselor en Pedagoog in omgeving Haarlem. Coaching op het verkrijgen van inzicht in hoe jij vanuit jouw eigen kracht zelf de stappen naar de door jou gewenste veranderingen kan zetten. Zo creëer je een eigen Helder Kompas naar meer r

Naast dat het (onzichtbare) #blokkades, #gedachten, #patronen, #overtuigingen etc zichtbaar maakt,  stelt het je ook in staat vanuit een ander #perspectief naar de situatie te kijken. Dit kan vooral heel erg helpend zijn wanneer je vast (denkt) te zitten in een bepaald patroon of in bepaalde gedachten. Juist door van een afstand te kunnen kijken naar de situatie, is er #ruimte om tot nieuwe #inzichten en ideeën te komen.

 

Zo heb ik onlangs een Tafelopstelling mogen begeleiden waarbij zij helemaal vast zat in een negatieve gedachten spiraal. Toen ik haar vroeg op te stellen hoe zij zich voelde, Stelde zij zichzelf op bedolven onder een berg van gedachten en #emoties. Zij was niet meer #zichtbaar voor anderen, zoals de oplossingen en uitwegen voor haarzelf niet meer zichtbaar waren.

 

Door het stellen van de juiste vragen, haar de ruimte te geven voor haar gevoelens en gedachten en door haar oordeelloos de ruimte te geven zich ongecensureerd te kunnen uiten, ontstond er beweging in haar opstelling. Gedachten en gevoelens kwamen in beweging, langzaam maar zeker, werd zij zichtbaar en naarmate zij meer zichtbaar werd, werden ook de oplossingen en mogelijkheden weer zichtbaar voor haar.

 

Na afloop trok ze de conclusie dat ze eigenlijk al heel goed bezig is, dat de oplossingen voor het vastlopen zich in haarzelf bevinden en dat wanneer zij zichzelf de ruimte geeft, zij altijd de beschikking heeft over die oplossingen. Hoe mag zij zichzelf de ruimte geven? Door mild te zijn, door te voelen wat zij voelt, zonder daar iets van te vinden.

 

Heb jij terugkerende situaties of patronen en wil je graag zichtbaar maken waar de ruimte voor inzichten, oplossingen, beweging en veranderingen liggen?

 

Heb jij behoefte om een gevoel, situatie of patroon eens vanuit een ander perspectief te bekijken?

 

Stuur me een bericht, dan neem ik vrijblijvend contact met je op!

 

Liefs,

Mirella | Helder Kompas

 

#mirellahelder #helderkompas #coach #coaching #coachhaarlem #coachinghaarlem #haarlemcoach #haarlemcoaching 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.