Wees lief voor jezelf, geef op tijd jouw grenzen aan

Gepubliceerd op 25 mei 2022 om 11:39

Kiezen en dus goed zorgen voor jezelf; egoïstisch of ben je daarmee juist ook heel liefdevol naar een ander toe?

In het verleden heb ik vaak moeite gehad om voor mijzelf te kiezen, om aan te geven waar mijn grenzen en behoeften lagen. Met name mijn Innerlijke Criticus, vond hier van alles van. Vaak uit angst wat een ander er wel niet van zou denken.

Om mijn hormoon- en energie huishouding weer op pijl te brengen, eet ik nu onder andere geen vlees en drink ik geen alcohol en cafeïne. Toen ik in mijn agenda zag staan dat ik aanstaande zaterdag een borrel en diner bij vrienden thuis heb, dacht ik: “Ow, kak! en nu? Ik kan moeilijk zeggen dat ik kom borrelen, maar geen vlees eet en geen alcohol drink. Ik had immers eerder al laten weten dat ik in principe alles eet en drink. Wat zullen ze wel niet denken?” Mijn Innerlijke Criticus ging weer eens te keer en vond er natuurlijk weer van alles van. Mede door gebrek aan energie en overprikkeling, voelde ik echter heel sterk in mijn lijf dat ik het echt nodig heb om beter voor mezelf te zorgen.

Inmiddels ben ik goed in staat naar de signalen van mijn lijf te luisteren en daar naar te handelen. Ondanks de overtuiging dat ik het niet kon maken, heb ik daarom tóch aangegeven dat ik heel graag kom borrelen en eten, maar dat ik toch niet alles eet en drink. Ik kreeg een begripvolle reactie waarin de ander meteen van de gelegenheid gebruik maakte om ook de eigen behoefte aan te geven.

Doordat ik goed voor mezelf zorgde met het aangeven van mijn behoefte, gaf ik de ander de ruimte en de mogelijkheid om ook goed voor zichzelf te zorgen door ook de eigen grenzen en behoeften aan te geven.

Eigen behoefte en grenzen aangeven is geen egoïsme of prinsessengedrag, het is juist heel erg liefdevol naar zowel jezelf als de ander toe!

Wil jij beter in staat zijn om jouw behoefte en grenzen aan te geven of wil je überhaupt inzicht in jouw behoeften en grenzen?

Ik coach je met liefde op de inzichten hierin! Laat een bericht achter voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek!

Lieve groeten,

Mirella | Helder Kompas

#helderkompas #coaching #inzicht #ruimte #keuzes #vrijheid #onzekerheid #rust #acceptatie #eigenverantwoordelijkheid #mirellahelder #burnout #verandering #coach #positiviteit #oplossingsgericht #systeemgericht #veranderwens #spiritualiteit #praktisch #persoonlijkeontwikkeling #groei #intuïtie #ontwikkeling #zelfontwikkeling #persoonlijkegroei #flow #harmonie #rust #mindset #coachtraject  #verandering #positievemindset #eigentalenten #mirella #selfcare #coachhaarlem #coachinghaarlem #haarlemcoach #haarlemcoaching 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.