05 April

Gepubliceerd op 5 april 2022 om 11:27

Achteraf is het helemaal niet gek dat ik mijzelf voorbij liep en keihard op m'n bek ging in een burnout. Met een pleaser aan het roer, is ja zeggen tegen jezelf niet bepaald een makkelijke opgave. Hoe vaak ik in het verleden ja heb gezegd tegen anderen, ten koste van mezelf is niet op 2 handen te tellen.

Helder Kompas, Coach/Counselor en Pedagoog in omgeving Haarlem. Coaching op het verkrijgen van inzicht in hoe jij vanuit jouw eigen kracht zelf de stappen naar de door jou gewenste veranderingen kan zetten. Zo creƫer je een eigen Helder Kompas naar meer r

In ons hoofd wegen de belangen van ons gezin, onze partner, onze werkgever of collega, die vriend of vriendin die hulp nodig heeft vaak zwaarder dan onze eigen behoefte aan rust, niks doen, me-time, selfcare etc. We vergeten hierbij dat we eerst voor onszelf moeten zorgen om goed voor een ander te kunnen zorgen. Hoe logisch het advies in een vliegtuig klinkt om eerst jouw eigen zuurstofmasker op te zetten, zo onlogisch lijkt dat soms in de praktijk.

Door ja te zeggen tegen anderen en nee tegen onszelf, zeggen we onbewust dat wij er niet toe doen. Dat onze behoefte en gevoelens niet belangrijk zijn. Doordat we onze eigen behoefte onbewust negeren, raken we gefrustreerd, geïrriteerd met alle gevolgen van dien voor onze interactie met onze omgeving.

Wanneer je vaker ja zegt tegen jezelf en dus jouw eigen behoefte en grenzen respecteert, ben je uiteindelijk een leuker persoon voor jezelf en jouw omgeving.

Leer ja zeggen tegen jezelf!
Meer info? Neem contact met mij op!

Lieve groeten,


Mirella | Helder Kompas

 

#coachhaarlem #coachinghaarlem #haarlemcoach #haarlemcoaching 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.