Inzicht in je eigen groei, geeft kracht en vertrouwen

Gepubliceerd op 7 juni 2022 om 10:40

“Ik wil geloven in mijn eigen kracht” was haar antwoord op de vraag wat ze uit de Tafelopstelling wilde halen. Ze had meteen een situatie in gedachte waarin dit niet het geval was en ik vroeg haar die situatie op tafel op te stellen. Meteen bij het neerzetten, kwamen de emoties bij haar al naar boven. Ik gaf haar de ruimte te vertellen en te voelen over wat ze had neergezet.

Helder Kompas, Coach/Counselor en Pedagoog in omgeving Haarlem. Coaching op het verkrijgen van inzicht in hoe jij vanuit jouw eigen kracht zelf de stappen naar de door jou gewenste veranderingen kan zetten. Zo creëer je een eigen Helder Kompas naar meer r

Tijdens ons gesprek veranderde ze regelmatig haar opstelling, omdat het voor haar dan voelde dat iemand een ander plekje mocht krijgen of omdat ze vanuit een ander perspectief ging kijken of omdat ze voelde dat er nog iets toegevoegd mocht worden aan haar opstelling. Hierdoor ontstond er ruimte voor haar, om de situatie van een afstand te overzien, vanuit een ander oogpunt te bekijken en andere gedachtes en gevoelens te hebben bij de situatie.

 

Toen kwamen we bij de kern. Ook haar boosheid, haar behoefte aan opheldering/verduidelijking en haar de stem die overal wat van vindt kwamen op tafel. Ik vroeg haar wat haar boosheid en haar behoefte aan opheldering/verduidelijking te zeggen hadden over de situatie en wat de stem die overal wat van vindt te zeggen had. Ze ging het gesprek met haar gevoel en haar gedachte aan en kon daarom horen wat haar emoties en haar gedachte haar te zeggen hadden en waarom. Haar boosheid was ontstaan in het verleden in een andere situatie en de stem die overal wat van vindt wilt haar beschermen tegen pijn en verdriet. Toen ik haar vroeg of die bescherming nu in deze situatie relevant is, antwoordde zij: “Nee, want ik ben niet meer de persoon die ik toen was, ik ben nu krachtig genoeg en heb vertrouwen in mezelf”. Ze zette haar “schatkist”, haar kracht, in het veld op tafel. Ze voelde direct dat ze haar boosheid en de stem die overal wat van vindt naar de achtergrond wilde verplaatsen. Ze hoefden niet weg, ze horen bij haar en soms heeft zij ze nog wel eens nodig ter bescherming. Maar nu en in deze situatie heeft zij haar kracht en vertrouwen in haar zelf.

 

Wil jij ook inzicht in jouw interactie met anderen of heb je behoefte aan inzicht in een situatie om weer vooruit te kunnen? Neem vrijblijvend contact op voor meer info over tafelopstellingen of een algeheel coachtraject.

 

Lieve groeten,

Mirella | Helder Kompas

#helderkompas #tafelopstelling #systeemopstelling #mirellahelder #coaching #kracht #mindset #persoonlijkegroei #burnout #verandering #coach #positiviteit #flow #rust #oplossingsgericht #keuzes #positievemindset #bewustzijn #systeemgericht #veranderwens #spiritualiteit #kwetsbaarheid #injekracht #persoonlijkeontwikkeling #groei #intuïtie #inzicht #doorvoelen #coachhaarlem #coachinghaarlem #haarlemcoach #haarlemcoaching 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.