Doe je niks, dan verandert er ook niks!

Gepubliceerd op 19 april 2023 om 20:52

Heb jij het gevoel op 1 of meerdere gebieden vast te zitten in jou leven? Heb je het idee dat er meer uit jouw leven te halen valt dan je nu doet? Dan is het tijd om in actie te komen! De grootste oorzaak van vastzitten en verlangen naar meer is omdat je niets doet. Nu hoor ik je denken: "nee hoor, want ik ben van plan om..." of misschien denk jij "zodra ik meer tijd, geld of ruimte heb dan..." of  heb jij de gedachte "ik moet eerst nog..." of misschien is het wel "ik moet wachten tot...".

We hebben zo talloze ideeën en gedachten en doen uiteindelijk niets. Vervolgens hebben we allerlei excuses waarom we niet datgene doen wat we zo graag zouden willen doen en verwijten we onze omstandigheden en situatie dat ons leven een 5 is en geen 10. Herkenbaar?

Doe je niks, dan verandert er niks! Wie verandering wilt zal zélf in actie moeten komen!

Deze boodschap resoneerde tijdens de inspirerende masterclass "Laat je leven stromen" van Rajshree Patel. Het werd mij duidelijk dat ik mijzelf soms nog klein houd en terug trek, in plaats van mij groot te maken en er voor te gaan. Ik werd geconfronteerd met een stukje van mezelf, waar ik niet de actie onderneem die wel nodig is om te bereiken wat ik zo graag wil.

Het is nu tijd voor ACTIE, niet straks, niet later, NU!

Mijn verlangen? Jou coachen op het verkrijgen van een Helder Kompas, zodat je beter in staat bent de voor jou juiste keuzes te maken. Wanneer je beter in staat ben de juiste keuzes voor jezelf te maken, wordt het leven leuker en makkelijker. Je ervaart meer plezier, energie en flow.

Ondertussen hoor ik mezelf keer op keer aan familie en vrienden vertellen dat de klanten via mijn ZZP opdrachten lekker binnenstromen, maar dat ik jou zo graag wil coachen. Dat ik het liefst Tafelopstellingen en Energetische Healingen verzorg en jou op weg wil helpen op basis van mijn eigen samengestelde trajecten.

Waarom ik jou nu nog niet coach? Omdat ik mezelf niet genoeg laat zien op de plekken waar jij mij kan vinden. Ik heb mezelf namelijk voor gehouden eerst te moeten investeren in grote, stabiele ZZP opdrachten. Wanneer ik voldoende (financiële) stabiliteit en ruimte heb, ga ik mij inzetten om jou te bereiken. Dan zal ik de stappen zetten die nodig zijn zodat jij mij beter kan zien. Dan ga ik écht mijn websiteteksten SEO proof maken, starten met flyeren en uitzoeken wat voor mij een goede plek is om te adverteren. Stuk voor stuk oprechte ideeën voor later, zonder enige vorm van beweging waarmee ik het verlangen en de wens naar verandering in stand houd. 

Inmiddels heb ik dusdanig veel klanten via het autisme centrum, dat mijn agenda voller en voller stroomt. Wanneer ik in dit tempo door ga, heb ik helemaal geen ruimte om jou nog te coachen... Met andere woorden, ik zet mezelf vast met plannen en ideeën voor later, in plaats dat ik nu gewoon actie onderneem, zodat ik kan doen wat ik zo graag wil doen. Verlang ik nu naar iets anders? Dan is het ook NU tijd om in beweging te komen! Niet straks, niet later, maar NU!

Ook een Helder Kompas kan vertroebeld raken

Mezelf en mijn diensten promoten is iets wat ik toch best wel spannend vind. Ja, op social media, veilig vanachter de computer, vind ik makkelijker dan gewoon ergens naar binnen lopen en vragen of ik mijn kaartjes en flyers mag achter laten.

Mijn grootste blokkade? Angst! Angst voor afwijzing, angst om te falen, angst voor de mening van anderen en misschien ergens onbewust ook wel angst om te slagen, angst voor succes, angst om uit mijn schulp te kruipen en volledig in mijn kracht en in het licht te gaan staan. Want ja, wie in het licht staat wordt gezien. En hoe graag ik ook door jou gezien wil worden, vind ik dat ook weer spannend. Want wat zie jij dan? Wat vind je daarvan? Wat denk je over mij? En zo komt vanzelf de een na de andere belemmerende overtuiging op, die mijn Helder Kompas doet vertroebelen. Ik laat mij nu niet meer leiden door een duidelijk innerlijk weten vanuit mijn hart. Ik wordt gestuurd door angst vanuit mijn ego. 

In verbinding met mezelf, vind ik kracht en moed om in beweging te komen

Door weer  in verbinding te gaan met mezelf, met het licht, het vuurtje, de passie in mij, voel ik weer een voortstuwende kracht en moed om tot actie over te gaan. Niet straks, niet later, maar NU! Ik weet wat ik wil en ervaar weer een zuiver Kompas om daar te komen. Ik ben uit mijn comfortzone gestapt en heb op verschillende plekken gevraagd of ik mijn visitekaartjes mag achterlaten om door jou gezien te kunnen worden.

Mijn kaartjes zijn enthousiast in ontvangst genomen en zichtbaar neergelegd en opgehangen. En nu vraag ik me af, wat ik al die maanden zo spannend heb gevonden... Het waren mijn belemmerende overtuigingen en angsten, die mij ervan weerhielden de stappen naar verandering te zetten. Eenmaal weer op koers, heb ik vertrouwen weer kansen te zien op mijn pad. Want dat is mijn ervaring, volg ik mijn hart, dan volgen de kansen en mogelijkheden vanzelf!

Wil jij verandering? Vind richting en moed met een Helder Kompas!

Heb jij behoefte aan verandering? Dan zal je dus zélf in actie moeten komen! Welke stap zet jij in de richting van waar je heen wilt? Weet je niet goed welke stap je eerst moet zetten? Is jouw kompas onzuiver door de beren op jouw weg? Heb je überhaupt geen idee welke kant je op moet?

 

Met een Helder Kompas vind je niet alleen de juiste richting, maar ook de moed om er heen te gaan en daar kan ik je bij helpen! 

Maak hier vrijblijvend een afspraak om kennis te maken, dat kost je slechts 30 min van je tijd en verplicht je tot niets en is ook nog eens helemaal gratis ;-)

 

Liefs,

 

Mirella | Helder Kompas

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.