Met een Helder Kompas zet je stappen die dromen waarmaken

Gepubliceerd op 6 april 2023 om 16:56

Begin 2022 had ik een doel voor ogen, mijn eigen onderneming. Ik weet het moment nog goed, dat ik mijn doel in mijn journal opschreef en wat ik daarbij voelde. Het was een verlangen, een vuurtje in mij dat aangewakkerd was. Daarnaast een wirwar aan gedachten die zorgde voor onzekerheid, angst en zelfs een beetje ongeloof. Want hoe dan? En wat nou als het niet lukt? Kan ik dat wel? Het gevoel van verlangen, het vuurtje was sterker dan de overtuigingen en de gedachten. Ik had toen niet kunnen bedenken, dat ik mijn doel binnen 4 maanden gerealiseerd zou hebben.

1 jarig jubileum Helder Kompas Energetisch Coach in Haarlem.  Met een Helder Kompas zet je stappen die dromen waarmaken.

Vandaag precies een jaar geleden, liep ik op 6 april de Kamer van Koophandel binnen. Nog steeds wat onzeker voelde het bijna onwerkelijk toen ik mijn handtekening zette en Helder Kompas écht een feit was geworden. Dat wat 4 maanden eerder een doel in de verre toekomst was, was nu opeens werkelijkheid. Wie had dat gedacht, ik in ieder geval niet!

"Vertrouwen dat wanneer het niet goed vóelt, het ook niet goed ís voor mij"

Daar stond ik dan, met een kvk, een btw nummer én ook al een vaste opdracht op zak. Om me vervolgens compleet verkrampt in mijn lijf te voelen. Mijn energie daalde en de gedachte in mijn hoofd maakten overuren. Mijn lijf schreeuwde nee en mijn hoofd zei ja. Wat nu? Gelukkig heb ik geluisterd naar de schreeuw van mijn lijf, niet door te stoppen met mijn bedrijf, wel door mijn enige opdracht op dat moment weer af te ketsen. Want hoe “goed” deze opdracht ook leek, hij vóelde niet goed voor mij. Met vertrouwen dat er wel iets beter passend op mijn pad zou komen, nam ik afscheid van de overtuigingen en ging ik vol voor mijn gevoel.

Sinds dat moment heb ik keer op keer de uitnodiging ontvangen om te vóelen wat ik wil en wat ik nodig heb. Zowel zakelijk als privé. Zo voelde ik een innerlijke rust en kalmte en ontspanning in mijn lijf, na het afketsen van die ene opdracht. Dit gaf mij het vertrouwen om door te gaan, want van binnen vóelde ik dat alles goed zou komen.

"Voelen in plaats van denken, daarvan groeit je intuïtie en innerlijk weten en dat boost je zelfvertrouwen"

En het kwam goed. Want beetje bij beetje stroomde de opdrachten en klanten binnen en ik doe steeds vaker waar ik blij van word. Zowel zakelijk als privé. En nog steeds krijg ik regelmatig de uitnodiging om te voelen, in plaats van te denken. Tegenwoordig voel ik of een opdracht of klant wel bij mij past, ik voel welke weg er nodig is tijdens een sessie en ik voel wat ik wil en wat ik nodig heb. Hoe meer ik voel, hoe meer rust, ontspanning en energie ik ervaar, hoe meer ik ontdek wat ik écht leuk en belangrijk vind. Mijn intuïtie en innerlijk weten is sindsdien gegroeid, wat een boost is voor mijn zelfvertrouwen.

"Wat ooit een belemmering was, is nu mijn kracht en richtingaanwijzer" 

Daar waar ik vermoeidheid, spanning, verkramping in het verleden als last en belemmering zag, weet ik nu dat dit mij aangeeft de verkeerde richting op te gaan . De signalen van mijn lijf zijn een Helder Kompas, die mij zeggen welke kant ik op moet gaan. Door te luisteren naar de signalen en te vertrouwen op de boodschap die daarbij hoort, ben ik beter in staat de juiste keuzes voor mezelf te maken. Weerstand en spanning betekenen onderzoek doen naar welke optie meer ontspanning en rust geeft. Vermoeidheid is voor  mij het signaal om nee tegen de ander en ja tegen mezelf te zeggen. Angst vraagt om gezien te worden en bij mezelf na te gaan of dit voortkomt uit belemmerende overtuigingen of dat iets echt niet goed voor mij is. Ontspanning, blijdschap en energie geven aan dat ik op de juiste weg ben. Wat ooit een belemmering was, is nu mijn kracht en richtingaanwijzer.

"Een Helder Kompas, wie wil dat nou niet?"

Wanneer ik had geluisterd naar alle belemmerende overtuigingen, oude patronen en gedachtestromen, dan was ik nooit gekomen waar ik nu ben. Vol trots en blijdschap vier ik vandaag het 1 jarige bestaan van mijn bedrijf. Door te voelen en mijn hart te volgen, was ik in staat de stappen in de richting van mijn verlangen en droom te zetten. Ik heb een Helder Kompas wie wil dat nou niet?

 

Liefs,

Mirella | Helder Kompas

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.