Aangeven van grenzen en terugkomen op keuzes en gemaakte afspraken

Gepubliceerd op 29 september 2022 om 21:12

๐†๐ซ๐ž๐ง๐ณ๐ž๐ง ๐š๐š๐ง๐ ๐ž๐ฏ๐ž๐ง ๐ž๐ง ๐ญ๐ž๐ซ๐ฎ๐  ๐ค๐จ๐ฆ๐ž๐ง ๐จ๐ฉ ๐ค๐ž๐ฎ๐ณ๐ž๐ฌ ๐ž๐ง ๐ ๐ž๐ฆ๐š๐š๐ค๐ญ๐ž ๐š๐Ÿ๐ฌ๐ฉ๐ซ๐š๐ค๐ž๐ง. Thema's die regelmatig bij mijn klanten spelen. De vraag die mij regelmatig gesteld wordt, is hulp bij het aangeven van grenzen, of terugkomen op iets zonder dat de ander boos wordt.

Vindt jij het lastig om jouw grenzen aan te geven, terug te komen op afspraken of gemaakte keuzes?Ik coach je op het (h)erkennen van jouw grenzen en behoeften, zodat je daar naar kan handelen.

Hoe komt het toch dat er zoveel angst is voor wat een ander vindt, wanneer wij een grens aangeven of terug willen komen op eerder gemaakte keuzes of afspraken?

Vanavond zag ik bij RTL Boulevard hoe Wietse de Jager werd afgebrand. Hij heeft aangegeven minder te willen werken en ouderschapverlof op te willen nemen. Vervolgens ging het los aan de desk. Want hoe haalde hij het in zijn hoofd?! Hij had toch gekozen voor een plek in de felbegeerde ochtendshow? “Hij is een DJ, dat doe je vanuit passie, dat moet je niet eens zien als werk”, hoorde ik iemand zeggen. “Hij was er al voor gewaarschuwd”.

Je mag ALTIJD opnieuw een keuze maken!

Sorry, voor mijn taalgebruik, maar WTF?! Even los van of het wel of niet handig was om dit tijdens een live radio uitzending op tafel te gooien. Wat voor werk hij ook doet en welke reden hij ook heeft, hij heeft toch het recht om terug te komen op eerder gemaakte keuzes?! Je mag er toch achter komen dat je iets niet meer wilt, iets niet meer past, of iets anders uitpakt dan je voor ogen had? Je mag toch een nieuwe keuze maken?

Respecteer de grens, keuzes en behoefte van een ander

Waarom steeds meer mensen bij mij komen met de vraag om hulp bij het aangeven van grenzen en het beter in staat zijn terug te komen op eerder gemaakte keuzes en afspraken? Omdat nog te veel en te vaak grenzen, keuzes en behoeften van een ander ter discussie worden gesteld.

Ik hoop van harte dat Wietse kiest voor wat goed voelt voor hem, wat past bij zijn behoeften en zijn gewenste leven. Wat je ook doet, welke keuze je ook maakt en welke grens je ook aangeeft, er is altijd wel iemand die daar een mening over heeft. Dan kan je maar beter zorgen dat het jouw eigen mening is die telt!

Vindt jij het lastig om jouw grenzen aan te geven, terug te komen op afspraken of gemaakte keuzes? Neem vrijblijvend contact met mij. Ik coach je op het (h)erkennen van jouw grenzen en behoeften, zodat je daar naar kan handelen.

๐ŸคŽLiefs,

Mirella | Helder Kompas

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.