Een nee voor een ander, is een JA voor jezelf

Gepubliceerd op 14 augustus 2022 om 10:17

𝐕𝐨𝐨𝐫 𝐣𝐞𝐳𝐞𝐥𝐟 𝐤𝐢𝐞𝐳𝐞𝐧. 𝐇𝐞𝐭 𝐤𝐥𝐢𝐧𝐤𝐭 𝐳𝐨 𝐦𝐚𝐤𝐤𝐞𝐥𝐢𝐣𝐤 𝐞𝐧 𝐭𝐨𝐜𝐡 𝐢𝐧 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐚𝐤𝐭𝐢𝐣𝐤 𝐯𝐚𝐚𝐤, 𝐨𝐧𝐛𝐞𝐰𝐮𝐬𝐭, 𝐞𝐞𝐧 𝐠𝐫𝐨𝐭𝐞 𝐮𝐢𝐭𝐝𝐚𝐠𝐢𝐧𝐠.

Hoe meer ik incheck bij m'n gevoel, hoe meer ik erachter kom dat ik vaak ja heb gezegd om het een ander naar de zin te maken. Nu leer ik elke dag beter te luisteren naar mijn eigen behoeften en daar ook naar te handelen

Hoe vaak ga jij naar afspraken, feestjes, andere "verplichtingen", waar je eigenlijk niet zo zin in hebt?

Hoe vaak kies jij écht voor jezelf, zonder schuldgevoel achteraf?

Zelf kies ik steeds vaker voor mezelf. Bij het maken van afspraken, ontvangen van uitnodigingen, feestjes etc. vraag ik mezelf eerst af: voor wie doe ik dit eigenlijk?

Hoe meer ik incheck bij m'n gevoel, hoe meer ik erachter kom dat ik vaak ja heb gezegd om het een ander naar de zin te maken. Nu leer ik elke dag beter te luisteren naar mijn eigen behoeften en daar ook naar te handelen.

Zo ben ik dit weekend toch niet mee gegaan naar een festival. Niet omdat ik er geen zin in had, maar omdat ik liever iets anders deed. Ik had meer zin en behoefte aan quality time doorbrengen met mijn zoon en mijn beste vriend. Ik heb een heerlijk en voldaan weekend gehad, waarin ik plezier heb gemaakt, tot rust ben gekomen en nieuwe energie heb opgedaan. Ik koos voor mezelf, voor wat mij blij maakt en energie geeft.

Wil jij ook beter in staat zijn te kiezen voor jezelf, zonder schuldgevoel? Een Helder Kompas helpt jou keuzes te maken in de richting van jouw waarden. Laat voor meer info jouw gegevens achter, dan neem ik contact met jou op!

🤎Liefs,
𝐌𝐢𝐫𝐞𝐥𝐥𝐚 | 𝐇𝐞𝐥𝐝𝐞𝐫 𝐊𝐨𝐦𝐩𝐚𝐬

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.