Autisme Coaching

Levens brede begeleiding en coaching bij (vermoeden van) ASS en ADHD.

Wil jij werken aan het ontdekken en benutten van jouw unieke kwaliteiten en mogelijkheden?

Wil jij jouw zelfvertrouwen vergroten en tools krijgen om weloverwogen keuzes te maken die passen bij jouw behoeften en capaciteiten?

 

 Met autisme coaching bied ik jou ondersteuning in je persoonlijke groei en ontwikkeling. Ik sta klaar om je te begeleiden bij het verkrijgen van inzicht in hoe autisme jouw dagelijkse leven beïnvloedt, en vooral, hoe je hier effectief mee om kunt gaan.

 

Tijdens onze coaching sessies zul je leren om signalen van disbalans te herkennen en effectieve strategieën te ontwikkelen om hiermee om te gaan. Of het nu gaat om:

 

  • Prikkelgevoeligheid
  • Communicatie
  • Omgaan met veranderingen
  • Plannen en organiseren
  • Emotieregulatie
  • Empathie en sociaal inzicht
  • Herkennen van eigen behoeften
  • Structuur aanbrengen en een zinvolle daginvulling creëren
  • Vastlopen in werk of opleiding

 

Samen werken we aan praktische oplossingen en vaardigheden die je helpen om meer voldoening en succes te ervaren in jouw leven. Heb je autisme (of een vermoeden hiervan) en je ondervindt uitdagingen op een van deze gebieden, neem dan gerust contact met me op. Laten we samen een persoonlijk traject opzetten om jouw specifieke behoeften aan te pakken en jouw doelen te bereiken.

 

Coaching bij Autisme en ADHD gericht op begrip, acceptatie en maatschappelijke participatie 

Coachen is mijn passie, mijn energie gaat stromen van anderen helpen met inzichten en ontwikkeling. 

Mensen met ASS en/of ADHD coachen op maatschappelijke participatie, acceptatie en omgaan met de diagnose is voor mij een mooie en zinvolle invulling van mijn werkzaamheden als coach. Mijn werkwijze is erop gericht dat ik mijzelf overbodig maak en dat jij zoveel mogelijk weer in jouw eigen kracht staat en zelf de regie hebt over jouw leven. 

 

Waarom mensen met autisme?

Autisme lijkt als een rode draad door mijn leven te lopen. Ik ben opgegroeid met een broer met autisme en in de afgelopen jaren zijn er verschillende mogelijkheden op mijn pad gekomen om te werken met mensen met autisme. Iedere keer weer had ik de ervaring dat het contact tussen mij en degene met een diagnose op een natuurlijke manier verliep. 

 

In 2022 kwam Autisme Centrum Haarlem op mijn pad en maakte ik de beslissing mij echt op deze doelgroep te richten en mij hier verder in te verdiepen en ontwikkelen. Sinds september 2022 ben ik op ZZP basis als professioneel autisme coach aangesloten bij ACH. Toen in maart 2024 ook bij mijzelf de diagnose ASS werd gesteld vielen alle puzzelstukjes op hun plek en voelt mijn inzet als autisme coach nu nog meer kloppend.

 

Ik zie de persoon achter de diagnose. Mijn sensitiviteit en sterk ontwikkelde intuïtie helpen mij de verbinding met jou aan te gaan. Vanuit verbinding is een veilige en prettige samenwerking mogelijk, waarbij jij de ruimte krijgt voor groei en ontwikkeling. Samen met jou kijk ik naar jouw behoeften, verlangens en wensen en welke mogelijkheden er zijn, zodat jij jezelf kan gaan voorzien in die behoeften, verlangens en wensen.

 

Wie met ASS is gediagnosticeerd, ervaart prikkels en de omgeving vaak net wat intensiever dan iemand zonder diagnose. Er is vaak geen filter, alles komt even hard binnen. Door een zware burn-out ervaren te hebben en ook zelf de diagnose autisme te hebben gekregen, weet ik hoe het is om de omgeving intenser en zonder filter te ervaren. Ik combineer mijn eigen ervaring met mijn opgedane kennis en scholing en zet dat in ten behoeve van jouw proces en ontwikkeling.

Ieder mens is uniek, zo verschillen ook de ervaringen en behoeften van mensen met autisme. De focus ligt op jou als persoon en het in beeld brengen van hoe jij werkt en wat jij nodig hebt.

Ik heb geleerd de signalen van mijn lijf te gebruiken als een Helder Kompas voor richting in mijn leven en beter om te gaan met mijn prikkelgevoeligheid.

Ik gun jou hetzelfde. ~ Mirella