Veel gestelde Vragen

Alles wat je wil weten over Coaching, Energetische Therapie en Tafelopstelling bij Helder Kompas

Staat jouw vraag er toch niet bij? Stel hem dan geheel vrijblijvend via de contact pagina.


Coaching

Voor wie is Helder Kompas Coaching?

Voor iedereen die meer wil leven vanuit het hart en voor zichzelf.

Wanneer kiezen voor coaching bij Helder Kompas?

Je bent bij Helder Kompas aan het juiste adres wanneer je wilt leven vanuit jouw hart.

Leer jouw innerlijk weten, jouw gevoel en de signalen van jouw lijf in te zetten als Helder Kompas voor een leuker en makkelijker leven. Maak keuzes op basis van waar jij blij van wordt en jouw hart sneller van gaat kloppen. Ervaar meer energie en plezier.

Creëer zelf de tijd, ruimte en  het leven waar je naar verlangt!

Wat is de werkwijze van Helder Kompas Coaching?

Mijn aanpak is intuïtief, energetisch en helpt je vooral heel praktisch op weg. We brengen jouw wensen en verlangens en de blokkades die je ervan weerhouden datgene te creëren waar jij behoefte aan hebt in beeld. Je wordt door mij begeleid om uit de situatie te stappen en van een afstand met meer overzicht te kunnen kijken naar wat er nu is. Door afstand te creëren tussen jou en de huidige of gewenste situatie ontstaat er ruimte om te voelen wat er onbewust speelt en zie je mogelijkheden en oplossingen.

We kijken naar alles wat wél mogelijk is, waarbij er ook aandacht is voor eventuele blokkades die je op jouw pad tegenkomt. Juist door stil te staan bij blokkades, (beperkende) overtuigingen, emoties, gedachten en (interactie) patronen, ontstaat er ruimte om te (door)voelen en het verkrijgen van inzicht.

Welk Helder Kompas traject past bij mij?

Op basis van jouw coachvraag en behoefte kijken we samen welk traject het beste bij jou past en wat een realistische termijn is om jouw doelen te bereiken. Je kiest voor een traject van 3 of 6 maanden of een Koers sessie om zelf verder op weg gaan. 

Welke Coach trajecten zijn er mogelijk bij Helder Kompas?

Traject 3 maanden

 • Bestaat uit 5 uur coaching, uren kunnen ook ingezet worden voor Tafelopstelling en/of Energetische Therapie.
 • Onbeperkte E-mail ondersteuning op basis van feedback op het reflectieformulier en de opgegeven opdracht(en) gedurende het coach traject. 
 • Maandelijkse check-in via whatsapp.

Traject 6 maanden

 • Bestaat uit 10 uur coaching, uren kunnen ook ingezet worden voor Tafelopstelling en/of Energetische Therapie.
 • Onbeperkte E-mail ondersteuning op basis van feedback op het reflectieformulier en de opgegeven opdracht(en) gedurende het coach traject. 
 • Maandelijkse check-in via whatsapp.

Helder Kompas Koers Sessie

 • 1 Sessie van 2 uur voor het instellen van een Helder Kompas in de richting van jouw wensen en verlangens.
 • Na de sessie weet je wat jou te doen staat en heb je een Helder Kompas afgestemd op de signalen van binnenuit.

Wat kost een kennismaking?

Voor een succesvol coaching traject is een wederzijdse klik van belang. Daarom hecht ik er veel waarde aan dat wij allebei de ruimte hebben om te voelen of de klik voor een samenwerking er is. Een is daarom gratis en geheel vrijblijvend. Het verplicht je tot niets.

Wat levert coaching door Helder Kompas mij op?

 Je ontdekt een Helder Kompas en ervaart:

 • Jouw Authentieke Zelf: Ontdek en omarm wie jij diep van binnen bent, leef vanuit jouw kern .

 • Duidelijkheid en Richting: Ontvang duidelijkheid en richting voor jouw levenspad, zodat je weet welke stappen je moet nemen.

 • Vertrouwen en Zelfbewustzijn: Ontwikkel een dieper vertrouwen in jezelf en een groter bewustzijn van jouw innerlijke kracht.

 • Balans en Welzijn: Vind balans en welzijn in alle aspecten van jouw leven, zowel persoonlijk als professioneel.

 • Vrijheid en Voldoening: Ervaar vrijheid en voldoening door te leven in overeenstemming met jouw diepste verlangens en doelen.

Energetische Therapie

Wat is Energetische Therapie?

Energetische Therapie is een holistische benadering die gericht is op het herstellen en harmoniseren van de energiebalans in het lichaam, geest en ziel. Het gaat ervan uit dat alles in het universum bestaat uit energie, en dat verstoringen in deze energiestromen kunnen leiden tot fysieke, emotionele en spirituele klachten. Door middel van verschillende technieken en methoden wordt getracht om deze verstoringen op te heffen en het zelfhelende vermogen van het lichaam te activeren.

Hoe werkt Energetische Therapie?

Tijdens een Energetische Therapiesessie wordt er gewerkt aan het herstellen en harmoniseren van je energieveld. Door middel van zachte aanraking, gerichte intentie en helende energieoverdracht wordt er gewerkt aan het opheffen van blokkades, het activeren van het zelfhelende vermogen van het lichaam en het bevorderen van innerlijke rust en balans.

Of je nu fysieke klachten hebt, emotionele spanningen ervaart of gewoon behoefte hebt aan diepe ontspanning, Energetische Therapie kan een waardevolle aanvulling zijn op jouw welzijnsreis.

Wat is magnetiseren?

Bij Magnetiseren wordt gebruik gemaakt van de helende kracht van magnetische energie. Door middel van handoplegging en gerichte intentie wordt energie doorgegeven aan de cliënt, waardoor blokkades kunnen worden opgeheven en het natuurlijke genezingsproces wordt ondersteund.

Wat zijn energetische blokkades?

Energetische blokkades zijn obstakels, gevoelens van fysieke of geestelijke pijn, die zich manifesteren in  je fysieke of mentale welzijn. Ook vind je blokkades in het energieveld om het lichaam ( bijvoorbeeld in de chakra’s en de aura).

Blokkades kunnen zich uiten in pijnklachten, vermoeidheid of ziektes.

Wat is Reiki?

Reiki is een Japanse techniek voor stressvermindering en ontspanning die ook heling kan bevorderen. Het woord "Reiki" betekent "universele levensenergie". Bij Reiki wordt deze levensenergie via de handen van de therapeut doorgegeven aan de cliënt, waardoor blokkades worden opgeheven en het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

Wat is Aura- & Chakrahealing?

Het aura en de chakra's zijn energetische centra in ons lichaam die een belangrijke rol spelen bij het opnemen, verwerken en uitstralen van energie. Met Aura- en Chakrahealing wordt gewerkt aan het reinigen, balanceren en activeren van deze energiecentra, wat kan leiden tot diepe ontspanning, innerlijke rust en heling op zowel fysiek als emotioneel niveau.

Hoe gaat een energetische behandeling in zijn werk?

Tijdens een Energetische Therapiesessie wordt er gewerkt aan het herstellen en harmoniseren van je energieveld. Door middel van zachte aanraking, gerichte intentie en helende energieoverdracht wordt er gewerkt aan het opheffen van blokkades, het activeren van het zelfhelende vermogen van het lichaam en het bevorderen van innerlijke rust en balans.

Ik creëer een veilige en liefdevolle ruimte waarin jij helemaal jezelf kunt zijn. Ik stem me af op jouw unieke energie en behoeften, en begeleid je op een zachte en respectvolle manier door het proces van heling en verandering. Of je nu kampt met fysieke klachten, emotionele uitdagingen ervaart of gewoon behoefte hebt aan diepe ontspanning, ik ben er om je te ondersteunen en te begeleiden op jouw pad naar welzijn en balans.

Wat kan ik ervaren tijdens een energetische behandeling?

Niet iedereen ervaart hetzelfde tijdens een behandeling. Wat je kan opmerken en ervaren is; algehele ontspanning, warmte, tintelingen, kou, zien van kleuren of beelden, (door)voelen van emoties.

 

Waar moet ik op letten na een energetische behandeling?

Soms kan het gebeuren dat klachten eerst verergeren, voordat het beter wordt. Losgekomen blokkades moeten er op een of andere manier uit. Drink daarom altijd voldoende water na de behandeling, zodat je afvalstoffen makkelijker afvoert. Luister goed naar jouw lijf, zodat je weet wat jij nodig hebt.

Neem bij vragen of twijfels altijd contact met mij op.

Hoelang duurt een Energetische behandeling?

Een afspraak voor een behandeling duurt ongeveer 60 min, dit is inclusief de voorbespreking en de behandeling zelf

Waar vindt een Energetische behandeling plaats?

Een Energetische healing vindt bij mij op locatie plaats.

Hoeveel energetische behandelingen heb ik nodig?

Alhoewel klanten al na 1 behandeling duidelijke verlichting en verbetering in hun welzijn ervaren, blijkt dat de meeste klanten gebaat zijn bij meerdere sessies. 

 

Wanneer kiezen voor een Energetische Behandeling?

 • Je voelt je uit balans en hebt behoefte aan innerlijke rust en harmonie.
 • Je ervaart fysieke klachten waarvoor geen duidelijke medische oorzaak is.
 • Je merkt dat je vastzit in bepaalde patronen of emoties en wilt deze loslaten.
 • Je wilt je zelfhelende vermogen activeren om te werken aan jouw algehele welzijn.
 • Je zoekt ondersteuning bij het verwerken van emotionele trauma's of stressvolle gebeurtenissen.
 • Je wilt jouw energetische systeem reinigen en in balans brengen voor meer vitaliteit en levensenergie.

Wat zijn de voordelen van een Energetische Healing?

 • Innerlijke balans en harmonie: Energetische Therapie helpt je om de verbinding tussen lichaam, geest en ziel te herstellen, waardoor je meer innerlijke balans ervaart.
 • Vermindering van klachten: Door het oplossen van energetische blokkades en het activeren van het zelfhelende vermogen van het lichaam, kunnen fysieke en emotionele klachten verminderen of zelfs verdwijnen.
 • Diepe ontspanning: Tijdens een Energetische Therapiesessie kun je diepe ontspanning ervaren, waardoor stress en spanning in je lichaam verminderen en ruimte ontstaat voor heling.
 • Innerlijke groei: Energetische Therapie kan je helpen om bewuster te worden van je eigen patronen, emoties en gedachten, waardoor je kunt groeien op persoonlijk, emotioneel en spiritueel niveau.
 • Verbeterde energiestroming: Door het optimaliseren van de energiestroming in je lichaam, kun je meer vitaliteit, levensvreugde en creativiteit ervaren.
 • Meer zelfinzicht en zelfliefde: Door het loslaten van belemmerende energieën en het helen van emotionele wonden, kun je meer zelfinzicht krijgen en een dieper gevoel van zelfliefde ontwikkelen.

Disclaimer Energetische Therapie

De inzet van Energetische Therapie is geen medische handeling. Regelmatig wordt geconstateerd dat een Energetische Behandeling veranderingen in gang zet en dat het de mentale en fysieke welzijn bevordert. Het is echter nooit ter vervanging van medisch advies. Bij klachten raad ik je daarom altijd aan om eerst jouw (huis-)arts te raadplegen. Energetische Werk kan dan ter ondersteuning van een medische behandeling worden ingezet. Twijfel je of heb je vragen? Neem dan contact met mij op.

Tafelopstelling

Wat is een Tafelopstelling?

Voor een tafelopstelling wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen en symbolen, zoals lego, Playmobil, houten blokjes en andere kleine voorwerpen, die je intuïtief op tafel neerzet. Op die manier creëren we een representatie van jouw innerlijke wereld en de relaties die daarin spelen. Door jouw vraag, situatie of patroon letterlijk op tafel in beeld te brengen, ontstaat er ruimte voor diepgaande inzichten en transformatie.

Of je nu worstelt met persoonlijke uitdagingen, relationele conflicten of loopbaanvraagstukken, een Tafelopstelling biedt helderheid en richting in jouw zoektocht naar antwoorden en oplossingen. Wanneer je op zoek bent naar antwoorden op persoonlijke vragen, inzicht wilt krijgen in relationele patronen, of verlangt naar meer helderheid over jouw levenspad, een Tafelopstelling helpt je om de antwoorden te vinden waar je naar op zoek bent. 

Wanneer kiezen voor een Tafelopstelling?

 • Je voelt je vastzitten in bepaalde patronen of emoties en wilt meer inzicht krijgen in de oorzaken daarvan.
 • Je hebt moeite met het nemen van beslissingen en wilt helderheid krijgen over de mogelijke richtingen die je in kunt slaan.
 • Je ervaart spanningen of conflicten in relaties en wilt begrijpen waar dit vandaan komt.
 • Je hebt het gevoel dat je vastzit in je persoonlijke groei en wilt ontdekken wat jou tegenhoudt om verder te komen.
 • Je zoekt naar antwoorden op levensvragen of wilt meer inzicht krijgen in jouw levensdoel en zielsmissie.

Hoe werkt een Tafelopstelling?

Als Energetisch Therapeut & Coach bied ik je een unieke benadering die zich richt op het verkennen van jouw innerlijke wereld en de dynamiek van de systemen om je heen. Met een Tafelopstelling is het mogelijk om de verborgen patronen en blokkades te ontrafelen die jou belemmeren om volledig tot bloei te komen. Door het doorvoelen van emoties en het verkennen van onderliggende overtuigingen, ontstaat er ruimte voor groei en heling op zowel persoonlijk als relationeel niveau. 

Wat levert een tafelopstelling mij op?

 • Diepgaand inzicht: Een Tafelopstelling onthult verborgen patronen en dynamieken die je anders mogelijk over het hoofd ziet. Dit inzicht stelt je in staat om bewuster keuzes te maken en nieuwe wegen in te slaan.
 • Emotionele heling: Door deel te nemen aan een Tafelopstelling kan je onverwerkte emoties doorvoelen en loslaten, waardoor er ruimte ontstaat voor heling en groei.
 • Heldere richting: Een Tafelopstelling helpt je om helderheid te krijgen over jouw levenspad en de stappen die je kunt zetten om jouw doelen te bereiken.
 • Verbeterde relaties: Door de dynamiek van relaties in beeld te brengen, ontwikkel je meer begrip en compassie voor jezelf en anderen, wat leidt tot diepere en meer vervullende relaties.
 • Innerlijke rust en balans: Door bewustwording en transformatie van belemmerende patronen en overtuigingen ontstaat innerlijke rust en balans, waardoor je meer vreugde en vervulling in je leven ervaart.

Hoelang duurt een Tafelopstelling?

Een afspraak voor een Tafelopstelling duurt ongeveer 90min. Dit is inclusief de voor- en nabespreking en de opstelling zelf.

Hoe verder na een Tafelopstelling ?

Een enkele Tafelopstelling geeft al veel inzicht en duidelijkheid om zelf mee aan de slag te gaan. Toch is er na de opstelling vaak behoefte aan meer ondersteuning en handvatten om de vervolg stappen te zetten. Na een Tafelopstellingssessie ondersteun ik je graag bij het integreren van de verkregen inzichten in je dagelijks leven. Met mijn follow-upaanbod van 10% korting op een coachtraject en Energetische Healing-sessies help ik je om de positieve veranderingen die je hebt ingezet te verankeren en te versterken.

Over mij

Welke opleidingen heb je gevolgd?

 • Pedagogische Wetenschappen (WO, Bsc)
 • (gezin- & opvoed-) Coach/Counseling (Post-HBO)
 • Energetisch Therapeut

         * Magnetiseren

         * Reiki

         * Aura- & Chakrahealing

 • Emotiemanagement

         * EFT

         * TAT

         * RET

 • Video Interactie Begeleiding

Ervaringsdeskundige

Naast mijn expertise om als coach jou tot inzichten te laten komen, ben ik ook Pedagoog en ervaringsdeskundige op het gebied van alleenstaand ouderschap, burn-out en autisme. Dat maakt dat ik naast vakinhoudelijke kennis ook de nodige werk- en levenservaring heb om tijdens de coaching in te zetten.

Hoe ben je tot energetisch werk gekomen?

Dat de opleiding tot Energetisch Therapeut op mijn pad is gekomen, is niet heel verwonderlijk. Al sinds ik mij kan herinneren ben ik geïnteresseerd in het spirituele. Met roots in zowel Brazilië als Nederlands-Indië, ben ik opgegroeid met het gegeven dat er meer is dan wij met het blote oog kunnen zien en bevatten. Mijn Braziliaanse oma kon “genezen” met haar handen en ook mijn moeder maakte regelmatig gebruik van energiewerk wanneer wij als kind ergens last van hadden. Hoe meer ik mij verdiepte in energiewerk, hoe meer ik energie ging voelen en waarnemen. In eerste instantie deed ik de opleiding voor mijzelf, om het zelfhelende vermogen van mijn eigen lichaam te activeren en te ondersteunen. Inmiddels maakt energiewerk onderdeel uit van mijn vaste aanbod en kan jij via mij de stroom van Universele Energie ervaren.

Heb jij nog een andere vraag? Stel hem gerust en geheel vrijblijvend via de contact pagina.